با ناحیه پایداری اکسپو 2020 دبی بیشتر آشنا شوید

هماهنگی کامل با طبیعت در کنار تکنولوژی روز

اکسپو یا همان Expo برگفته از کلمه Exposition است که یکی از مهم‌ترین رویدادهای جهانی محسوب می‌شود. نمایشگاهی که هر 5 سال یکبار در نقطه‌ای از جهان برگزار می‌شود. رویدادی بین‌المللی که فرصت ارائه ایده‌های جدید در زمینه‌های مختلف را در اختیار شرکت‌ها و کمپانی‌های مختلف قرار می‌دهد. این نمایشگاه از نظر ابعاد و مقیاس برگزاری با هیچکدام از رویدادهای دیگر قابل مقایسه نیست. بعد از جام جهانی و المپیک، اکسپو یکی از بزرگ‌ترین اتفاقات جهانی در دنیاست که هر بار در یک کشور برگزار می‌شود. در سال 2020 میلادی قرار بر این شد که بعد از سال‌ها این رویداد برای اولین بار در منطقه خاورمیانه و در شهر دبی برگزار شود. اما به دلیل شرایطی بحرانی کووید-۱۹ که تمام دنیا را درگیر خودش کرد، برگزاری اکسپو دبی به تعویق افتاد. البته که تاریخ شروع و برگزاری اکسپو به 1 اکتبر 2021 موکول شده است (9 مهر ماه 1400) و این روزها همه دنیا در حال آماده کردن خودشان برای این اتفاق بزرگ هستند. جایی که نه تنها در آن، ایده‌های جدید را با هم به اشتراک می‌گذارند بلکه دستاوردهای بزرگی را به جهان و نوع بشر معرفی می‌کنند.

نگاهی به اکسپو دبی و برگزاری این نمایشگاه

تاریخ جدید برگزاری اکسپو دبی دقیقا نزدیک به پنجاهمین سالگرد تاسیس امارات متحده است. به همین خاطر این نمایشگاه و برگزاری آن اهمیت بسیار بالایی برای این کشور دارد. البته جالب اینجاست اکسپو اولین بار است که در منطقه خاورمیانه میزبانی می‌شود. فرصتی منحصر به فرد و ویژه که به تمام دنیا اجازه می‌دهد دستاوردهای نوین و جدید خودشان را در صنایع مختلف، هنر، علوم، فناوری، جغرافیا و …. عرضه کنند.

جدای از این، اکسپو دبی یک فرصت عالی برای این کشور است. فرصتی که نه تنها صنعت گردشگری آن را متحول می‌کند بلکه به نیروی جوان کمک می‌کند تا خودشان را در بازار کار و فضایی کاملا بین‌المللی امتحان کنند.

از آن جایی که وسعت و بزرگی این نمایشگاه کم نظیر است و تا به حال رویدادی به این بزرگی در این کشور برگزار نشده، محل نمایشگاه درست شبیه به یک چالش برای برگزارکنندگان اکسپو است. البته که بعد از بررسی‌ها و مهندسی‌های بسیار نتیجه این شد که اکسپو نزدیک به جنوبی‌ترین ناحیه دبی که به فرودگاه آل مکتوم هم نزدیک است برپا شود. این موقعیت جغرافیایی اکسپو به گونه‌ای است که به راحتی می‌توان به فرودگاه ابوظبی و حتی ترمینال‌های دریایی این کشور دسترسی داشته باشید.

همان طور که بالاتر هم گفتیم تاریخ این نمایشگاه به دلیل گسترش ویروس کرونا و با مشورت کمیته اجرایی اکسپو به 1 اکتبر 2021 که همان 9 مهر 1400 است موکول شد. این نمایشگاه تا روز 31 مارس 2021 – 11 فروردین 1401- ادامه خواهد داشت. این تغییر تاریخ ناگهانی و اجباری هیچ تاثیری بر روی نام نمایشگاه نداشته و هنوز هم این رویداد را با اسم اکسپو 2020 می‌شناسند.

 

هدف اکسپو

هدف از برگزاری اکسپو، ساختن دنیایی بهتر برای زندگی است. اکسپو، رویدادی است که دستاوردهای گذشته، حال و آینده را به هم متصل می‌کند. اهمیت این نمایشگاه به قدری است که از آن با نام «المپیک فرهنگ ملل» یاد می‌شود. دست‌اندرکاران اکسپو۲۰۲۰دبی، با تلفیق درست سه مفهوم مهم «پایداری»، «تحرک» و «فرصت» سعی دارند تا آینده‌ای خلاقانه را در اختیار بشر قرار دهند. بنابراین طراحان نمایشگاه از این سه مفهوم برای طراحی سه فاز پایداری، تحرک و فرصت هستند که ماهیت کلی اکسپو را شکل می‌دهند، وام گرفته‌اند.

ما در یکسری مطلب سریالی، قصد داریم که در مورد هر کدام از این بخش‌های پایداری، تحرک و فرصت به طور مفصل صحبت کنیم. امروز و در این مطلب می‌خواهیم حوزه پایداری را بررسی کنیم. همراه ما باشید.

نگاهی به مفهوم پایداری

هر روز تک تکمان در مسیری قرار می‌گیریم که ما را به سمت زندگی پایدارتر در خانه‌مان یعنی سیاره زمین هدایت می‌کند. تنها جایی که برای زندگی با چنین شرایطی در اختیار داریم! به همین تنها و مهم‌ترین دلیل است که باید سعی کنیم از این خانه محافظت کنیم. در نتیجه هر اقدام کوچک و حتی جزئی هم منجر به جنبش‌های مثبتی جهت حفظ این جهان می‌شود.

ناحیه پایداری اکسپو

وقتی که نگاه دقیق‌تری به بخش پایداری(Sustainability) اکسپو می‌اندازید می‌توانید ببینید که برخی از پیشرفته‌ترین فناوری‌های دنیا در عمل چگونه هستند. همچنین اینکه کشورهای مختلف به منظور حمایت و عملی کردن این پایداری چه کارهایی انجام می‌دهند. در نهایت هم می‌توانید به این نتیجه برسید که گونه بشر به چه صورت می‌تواند در یک «هماهنگی کامل با طبیعت در کنار تکنولوژی روز» از زندگی خودش لذت ببرد! این چیزی است که در بخش پایداری قرار است به آن دست پیدا کنند.

در ناحیه پایداری با چند بخش زیرمجموعه هم سر و کار داریم. قسمت‌هایی که این بخش را کامل می‌کنند:

محیط‌های پایداری Sustainable surroundings

در این منطقه می‌توانید «انرژی خورشیدی»، «درختان متراکم» و همچنین «مسیرهای آبی» که از نخلستان‌های عبور می‌کنند را ببینید. به طور خلاصه تم این نمایشگاه استفاده از انرژی‌های پاک و منابع غذایی جایگزین جهت حفظ محیط زیست است.

خانه‌های هاموری Hammour Houses

خانه‌های هاموری که از صخره‌های مرجانی الهام گرفته‌اند و دیدگاه هنرمندان، دانشمندان، دانش‌آموزان و حتی ماهیگیران را در خود نهفته دارند.

ناحیه استیج District Stage

در این بخش می‌توانید نمایش‌های فرهنگی، اجراهای موسیقی، رقص و تئاتر را در فضایی باز و بزرگ که بیش از 300 نفر را در خود جای می‌دهد تماشا کنید.

بخش اعظمی از اکسپو 2020 دبی را پاویون‌های متنوع و معرفی آن‌ها به خودش اختصاص داده است. یکی از همین پایون‌ها Terra نام دارد. پایونی با تم «پایداری» که کمک می‌کند زندگی در محیطی کاملا سازگار با محیط زیست را تجربه کنید. در پاویون ترا، اعماق جنگل‌ها و اقیانوس‌ها را می‌بینید و در نهایت با راه حل‌هایی آشنا می‌شوید که دست‌اندرکاران این پاویون، برای زندگی نسل‌های آینده بشر ارائه می‌کنند.

معرفی تعدادی از پاویون‌های کشورهای مختلف در منطقه پایداری نمایشگاه اکسپو 2020 دبی

در ادامه تعدادی از پاویون‌هایی که در غرفه‌های بخش پایداری می‌توانید ببینید را معرفی می‌کنیم:

قدم زدن در یک آبشار walk through a waterfall

در پاویون مربوط به کشور برزیل می‌توانید مناظر، صداها و حتی رایحه‌های متنوع آمازون را به شخصه تجربه کنید و تنوع زیستی این کشور را کشف کنید.

آبیاری بیابان‌ها water the desert

این پاویون به جمهوری چک تعلق دارید. در اینجا می‌بینید که چطور به کمک انرژی خورشیدی و استخراج بخار آب از هوایی که تنفس می‌کنیم می‌توانیم زمین‌های کاملا بایر را حاصلخیر کنیم.

به جنگل‌های بارانی بروید enter a rainforest

جنگل‌های بارانی متعلق به پاویون سنگاپور است. در اینجا می‌توانید مناظر بی‌نظیری را کاوش کنید و وارد جنگل‌های مخروطی شکل و باغ‌های معلق شوید.

در آزمایشگاه‌هایی، از ابزارهایی با آخرین تکنولوژی استفاده کنید wear a cutting edge devices

به کمک آزمایشگاه‌های انرژی، شهرهای آینده و تنوع زیستی می‌توانید در زمینه‌های مختلفی سرمایه‌گذاری کنید.

وارد یک دنیای کاملا مینیاتوری شوید Enter a miniature world

پاویون دنیای مینیاتوری به کشور هلند تعلق دارد. در این پاویون می‌بینید که چطور یک سیستم آب و هوایی یکپارچه، انرژی و غذا را به روش خلاقانه‌ای از مزرعه‌های کاملا عمودی برداشت می‌کنند.

در بخش‌های بعدی بیشتر از پاویون‌های مرتبط با تحرک و فرصت صحبت می‌کنیم و هر کدام از این فاز‌ها را به طور کامل بررسی می‌کنیم.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا